Thaijul

Jag tror varken på spöken, tomten, Gud eller på den förlegade gamla iden med att ha ett kungahus i ett modernt land. Här i Thailand hamnar jag infängelse om jag yppar mina antiroyalistiska tankar och dessutom firar tydligen dessa buddhister mer jul än vad jag någonsin har gjort. Jag fattar ingenting!
 
 
Jag har varit lite här och där på jul senaste åren, även här i grannbyn och sist märkte vi knappt att det var jul över huvud taget. Här verkar man gå all in med julgranar, tomtar och lampor precis över allt. Domstolen ser så hemtrevlig ut att man nästan inte ens blir avskräckt av den längre.
 
Well, jag som varken tror på tomten, Gud eller andra spöken bryr mig inte så mycket om jultraditioner. Vanligtvis är jag som sagt bortrest just då och ägnar mig åt att sola eller shoppa, utom förra året när vi just flyttat in i nya lägenheten och tyckte att vi nog borde vara där och känna hur det kändes. Då var vi på gymmet, åt vi tapas samt tog en promenad till söder och tog en öl...
 
Jag minns inte ens när jag åt julmat sist, det måste varit typ på midsommar när vi åt sill, det är väl nästan julmat? 
 
Häromdagen åkte vi till Cha-am och stannade kvar över natten. Det var såklart väldigt trevligt (cha-am är supertrevligt så det kan aldrig bli fel).  Hotellet hade sett sina bästa dagar och duschen var ett intressant fenomen av elektriska kopplingar utan någon form av säkerhet så vi var glada att vi klarade oss med livet i behåll.
 
 
Väl hemma uppdagades det att jag totalt glömt bort att det var julmiddag på stan då det fick bli en raketsnabb tillsnyggning och som tur är får jag alltid låna min grannes klänningar så allt löste sig även den här gången.
 
Maria hade ordnat förfest med glögg och allt möjligt tilltugg och vi var nog över 20 personer som åkte ner till stans svenska julbord. Detta trodde jag aldrig skulle hända, jag tycker att det är superäckligt med julbord hemma där folk kladdar omkring med mat överallt och inte har mer vett och bordskick än treåringar samt äter som att det vore sista gången.... Här var det dock på ett annat sätt, lagom med mat och ett civiliserat sällskap som varken nös över maten eller doppade slipsar i Janson.
 
Trillingnöten fanns kvar! Julen är räddad...
 
Den mest skandalösa händelsen var väl min kära bordsdam som skulle leka viskleken och påbörjade det hela med en mening som var det mest obcsena jag hört i hela mitt liv, totalt omöjligt att viska vidare. Den som fortfarande undrar vad hon egentligen sa kan köpa den informationen för en lämplig muta, jag gillar choklad, champagne och behöver en pedikyr....
 
 thaipersonalen 
 
Julafton började med en elefantdejt tillsammans med vårt fina gamla gäng och medföljande anhöriga. En skräckfärd på ryggen av ett dinosauriestort odjur trodde jag skulle bli det sista vi gjorde men vi klarade livhanken även där..
Därefter var det jobb och julmiddag på kontoret. Ja, vad ska man säga. Det har blivit mer julfirande och traditionell julmat i år än de senaste 8 åren totalt och nu räcker det tycker jag. Vi avslutade med bubblor och pina colada på altanen med Marie och Sofia och sen var julafton över.
 
 
 
Det har hunnit bli annandag jul och jag ägnar mig mest åt att jobba just nu. Sveriges befolkning håller tydligen på att gå under, de som inte kräks är förkylda och hostar något förskräckligt... det lär de få fortsätta med dessvärre, finns inget annat att göra än att avvakta tyvärr! 
 
 Lämplig juldagskost!
 
 
 
Visa fler inlägg