uttråkad och ruinerad

Jag är uttråkad! Det blir jag alltid när jag just kommit hem och inte har någon ny resa att ge mig iväg på. Nu ska jag ju visserligen iväg om drygt två månader på en hyfsat lång semester men ändå, det är ju en helt annan slags resa än de där korta man gör titt som tätt så det räknas faktiskt inte på samma sätt.
 
Fast det ska bli väldigt trevligt även om det inte riktigt räknas
 
När jag är uttråkad kan det bli väldigt snabbt mellan tanke och handling och det är inte alltid tanken riktigt blir klar innan jag typ har köpt något dyrt/onödigt, klickat hem en ny liten resa till något mer eller mindre lämpligt ställe eller helt enkelt satt igång att baka något jag inte borde äta...
 
I brist på annat kan man alltid köpa ett trollspö!
 
Eftersom det är 3 dagar sedan jag kom hem från en vecka full med mat vore det mest lämpligt att jag inte äter alls på ett tag. Jag väger fortfarande 3 kg mer än vad jag anser vettigt så då får man ju givetvis springa mer och äta mindre. Väldigt enkel ekvation faktiskt, det där vet de flesta.
 
Så här kan man verkligen inte fortsätta. Mycket tråkigt faktiskt..
 
Men, nu är jag ju alltså uttråkad och måste agera på något vis. Boka en resa är inget alternativ just nu, jag måste verkligen jobba lite så jag får någon slags lön inför 3 månader i Thailand så det är alltså helt uteslutet. Då återstår att shoppa något dyrt eller äta något olämpligt.
 
Eller varför inte både och...? Igår kunde jag inte riktigt shoppa det onödiga jag ville ha eftersom jag var hemma så sent. Jag var däremot sjukt duktig och gjorde massor med matlådor till kommande vecka men fick sedan den ljusa iden att baka muffins. Om man stoppar äpplen i dom så blir dom ju supernyttiga (om man bortser från allt mjöl och socker alltså) så det kan väl inte ha varit så himla farligt!? Det var i alla fall väldigt gott och passade otroligt bra till ett avsnitt av Paradise Hotel som jag tittar på för att få förfasa mig och inse att jag är det mest normala som existerar jämförelsevis med de där deltagarna.
 
Frukt är superbra. Det vet ju alla!
 
Well, resultatet av detta är ju såklart att jag måste springa ännu längre. Fast jag ska nog gå shoppa något onödigt först. Kanske en dyklampa. Eller ett par skor. Eller en stringhylla till sovrummet (fast det är inte onödigt så i så fall räknas det inte)...
 
Förresten, i måndags var jag på föreläsning om hur man skaffar sig ett rikare liv. Inga stora nyheter presenterades men en sak jag inte tänkt på framkom i alla fall. Att man behöver ha mer passiva inkomster, alltså sånt som bara ger pengar utav sig själv typ. Tex att äga ett hyreshus och få en massa hyra eller aktier som stiger i värde utan att man gör nåt.
 
Det lät atbetsamt att köpa ett hyreshus sådär mitt i veckan så jag googlade lite och insåg att aktier var mer min grej. Sagt och gjort skaffade jag ett aktiekonto i eftermiddags, köpte ett antal olika aktier och väntade på min passiva inkomst. I två timmar tills börsen stängde. Då hade mitt nya aktieinnehav SJUNKIT i värde med 6 kronor!!! Vafan??? Det skulle väl stiga!!! Sådär kan det ju inte fortsätta!!! Nu kommer jag antagligen att bli helt fixerad, tvingas engagera mig, läsa börssidor och Dagens Industri eller vad den nu heter och få ännu mindre fritid än jag redan har!! Och sedan bli stenrik. 
 
Tur att jag är ledig ända till fredag morgon så jsg får tid att styra upp det här lite..,
Visa fler inlägg