Thaikrönika

Överallt kan man läsa en massa sammanfattningar om året som varit så det är väl lika bra att göra en här också. Jag gjorde faktiskt en även förra nyår men i år verkar det som att jag bara jobbat, dykt och vistats intalande så det blir inget särskilt omfattande innehåll direkt... Nåväl, så här gick Thaimalins 2015 till:
 
Januari.
 
Jag var utless på jobbet i Thailand och övervägde på riktigt att rymma därifrån. Tack och lov besinnade jag mig och slapp vistas illegalt i landet (arbetstillståndet var en förutsättning för ett så långt visum) och så fick jag ju besök av min lilla väninna Eva. 
Vi var på långutflukt med moped tillsammans med lite fler goda vänner och hade väldigt trevligt.
I övrigt började vi säga hejdå till några som åkte hem efter sitt halvår och en av de kvällarna hamnade vi i hängmattan på reggaebaren. Igen.
 
Syns det vem som varit i Thailand 2 timmar och vem som vart där 5 månader?
 
Februari.
 
Mer strandhäng, fler som åkte hem. Den här gången tog vi farväl bland annat i Hiltons skybar. Igen. Sedan var det kinesiskt nyår, ännu en anledning till stort firande och min lycka var total när jag kom över en semla! My Buddha, så lite som behövs för att roa! 
 
 
Mars
 
Sista samtalet klarades äntligen av. Jag gjorde min advancekurs på Koh Tao och såg en valhaj. Så fucking coolt! Peter åkte hem en vecka innan mig och vi gjorde sista shoppingturen till Bangkok. Sa hejdå till Hua Hin efter att som genom ett mirakel klarat mig i vänstertrafiken på moped (jag som inte ens kan köra bil som folk) utan en skråma!
For hem med en massa tvättmedel i bagaget och åkte till London med Shitkid för lite avkopplande shopping...
 
April
 
Kände mig tvungen att börja jobba, fick panik av att inte kunna bestämma mig så sa ja till allt, ångrade mig och sa nej till allt men masade mig till slut iväg till ett ytterst tillfälligt ställe (och blev kvar till december...)
Shitkid fick köras till Arlanda igen för nytt jobb i Grekland och jag åkte till Skåne och träffade några av de bästa thaiflickorna. Fantastiskt trevligt 
 
 
 
Maj
 
Jag konstaterade att jag aldrig skulle sluta frysa, inte ens med hjälp av duntofflor eller sprit så det var lika bra att ta tag i hemmadykningen igen. Björkvik fick bli Sverigepremiär och det gick ju bra trots att det var 9 månader sedan torrdräkten var på.
Under en stor dramatik åkte så äntligen Eva och Eriks granhelvete ner. Hjältarna var sjukt nöjda, särskilt Peter som siktade så bra.
 
 
Juni
 
Vi satt nog på altanen i 5 minuter i alla fall. Så satans kallt hela tiden! Men midsommar for vi åter till Eva o Erik och hängde i partytältet (som senare blåste bort) och gullade med min gudson Chilli. Dykningen fortsatte såklart och vi återsåg bland annat kalkbrottet en massa gånger.
Jag tog ledigt och åkte på rekreationsresa till Grekland. Hängde med Shitkid, träffade Bamse och solade. Sjukt nice!
 
 
 
Juli
 
Peter fyllde år och lilla Boston var på besök. Vi åkte också upp till Dalarna och hälsade på thaivännerna Maria och Mats, så roligt att ses igen! En jättemysig helg med diverse aktiviteter.
Mitt första dykjobb, en helg när kungens kompis tappat telefonen i vattnet och till vilket pris som helst skulle ha upp den igen. Well, synd att jag inte begrep vem det var förrän på hemvägen...
 
 
Augusti
 
Äntligen fick jag se Prideparaden! Det var ju hög tid! Såg mitt livs största aborre, ett riktigt monster med galen blick. 
Som genom ett under klarade jag rescuediverkursen. Jag vet inte hur det gick till men en fantastisk pedagogisk dykfröken och några snälla kurskompisar gjorde det möjligt och jag var sååååå sjukt glad för det där certet! Det är faktiskt tillräckligt svårt att hålla liv i folk på land!
 
 
September
 
Lika bra att fortsätta dykkarriären så nu var det dags för sidemount. Lite krångligt med utrustningen men så trevlig dykning! Det var dags för ännu mer återseenden, många thaivänner kom till Stockholm och vi hade kollektivhörnan framme igen. Så roligt! 
Jag bestämde mig för att bli hemmafru och häll ut i nästan en månad. Städade, tvättade, lagade näringsriktig mat samt bakade hela tiden...
 
 
Oktober
 
Mitt livs coolaste dyk, på Dalarövraket! My Buddha, jag måste dit igen för jag var så exalterad att jag inte minns vad jag sett!
Shitkid var hemma för att byta destination, vi passade på att både fira jul och tvinga ner henne i vattnet på sitt första torrdräktsdyk (troligen mot sin vilja men det gick strålande) Själv fick jag hålla mig på land ett par veckor, jag opererade mina ögon och fick dykförbud men slapp både glasögon och konstigt slipade glas i dyk asken. Ser numera allt jag behöver.
Jag passade på att utöka certifieringen lite och gick Nitroxkursen så nu får jag andas lite mera syre.
 
 November
 
En utflykt till Östersund för umgänge med mina styvbarn samt ny liten kusin till dem. Därefter fick jag besök av min lilla favoritskånska och det var lika trevligt som vanligt. Sedan var det dags att hälsa på mamsen som flyttat till Varberg. Den lättaste flytt i historien, på 8 timmar var det klart. Alltså klart helt. Förutom att sängen skulle bäddas... När det nu var så mörkt var det ju lika bra att ta årets sista certifikat så nu är jag även nightdiver och förväntas kunna orientera även i mörker, haha...
 
 
December
 
Jaha, set var dags att sluta på vårdcentralen (fast ska dit sen igen...). Det var också dags att återse Thailand och bli thaimalin igen på riktigt. 
Vi återsåg Maria och Mats i Chiang Mai, åkte moppe massor av mil och koket oss i varma källor.
därefter en fasligt massa timmar på tåg för att komma till Hua Hin. Äntligen. Mycket gym, beach och ett och annat shoppingobjekt hann vi med de veckorna. En besvärligt båtresa senare så befinner vin oss på Koh Tao och nu har jag fått dyka precis hur mycket jag vill. Till och med så mycket att jag inte orkar gymma... 
 
 
 
 
Nu är det bara några timmar kvar av året och jag är som vanligt hungrig. Det är nog lika bra att stänga av paddan och se till att gå ut och titta på någon raket eller nåt... 
 
Gott Nytt År!!
 
Visa fler inlägg