Traveltime

Jaha, då var det avklarat då. Resandet för den här gången alltså. Snabbt och lätt klarades en vecka i grekland av och sedan ett par dagar i Borran.
 
Grekland överträffade allt jag trodde faktiskt. När jag bokade så tog jag bara en random ö som råkade vara tillgänglig just de dagarna det passade att vara borta så det var alltså bara en tillfällighet att det blev just Karpathos. 
 
 
Ett sjukt bra val visade det sig dock, nästan lika bra som mitt favoritställe Polychrono som ligger på fastlandet och är ett perfekt ställe på exakt alla sätt. Karpathos hade faktiskt potential att vara lika bra. Lagom litet, riktiga greker som bodde där, inga menyer på ryska, fin beach, riktigt god grekisk mat och ett trevligt litet dykcenter såklart. 
 
Äntligen någon som har begrepp om hur gigantes ska göras.
 
Eftersom det enda syftet med den resan var att slappa på beachen och läsa kriminalromaner så utfördes inte så mycket annat. Jag har varit i grekland kanske 25 gånger och insett att det finns ett enda sätt att göra det rätt. Exakt likadant varenda dag faktiskt för då blir det allra bäst.
 
Man går upp snortidigt och springer (eller powerwalkar om man absolut inte kan springa), äter sin yoghurt på balkongen, går till beachen senast 8.30, stannar där till typ 17 med en paus för lunch vid 12 (alltid grekisk sallad på balkongen, ett glas retsina och ev en extremt liten ouzo). Efter beachen vilar man lite, äter några oliver eller ett ägg (förr var det chips men den tiden är förbi...) och ser till att hyfsa till sig för att gå äta. Där kan det bli problem eftersom det alltid är någon/några fler som har synpunkter på vart man ska äta. Det brukar dock lösa sig på ett vettigt sätt och om man orkar så,kan man gå och titta lite på krimskramset i byn sen. Eller ta en drink någonstans och titta på folk. Annars går man hem och sover för man är utmattad av att ha varit så inaktiv hela dagen...
 
Alltid exakt såhär!
 
Fast lite avsteg gjorde vi ändå. En dag åkte vi iväg med lokalbussen till någon annan byhåla med tillhörande beach. Mycket trevligt faktiskt. En annan dag åkte vi iväg med det lokala lilla dykcentret och tillbringade dagen under vattnet. Lite smått att titta på och faktiskt väldigt trevliga dyk. Med grekiska dykinstruktörer. Jag trodde knappt det fanns, i thailand är ju all personal "utlänningar" men här fanns i alla fall några locals. 
 
Jag slapp i alla fall att köra dykbussen..
 
Dock har jag inte övat så jättemycket på min grekiska. Jag kan fortfarande typ säga vad jag vill äta, fråga när bussen går och vart toaletten ligger. Djupare diskusioner än så blir det inte.
 
Borran var sig ganska likt också. På knappt 2 dygn hann jag titta till stan, springa ett par rundor, äta tapas med homeisarna, luncha med bästa Helen, dricka lite vin med Shitkids svärmor samt äntligen få se ungens lägenhet. Egentligen är den ju min fast bara rent formellt men nu har jag åtminstonde sovit där och det gick väldigt bra. Man klarar sig bra med 27 kvadratmeter om man inte har en sabla massa dyksaker som måste förvaras överallt...
 
Mina sötnosar, min gamla bostad och min gamla springrunda. 
 
Well, nu är jag hemma och ledig en dag till. Jag hade tänkt gå en långpromenad men på min ena rutt nere vid Årstaviken hittades ett lik häromdagen och idag missade jag en skottlossning på,gatan nedanför vår med en kvart så vi får väl se hur det går... Spännande här på Söder faktiskt
 
Här uppe på skidbacken var det i alla fall lugnt idag, det är väl för arbetsamt för knivgalningar och lik att ta sig hit...
Visa fler inlägg