Nu minns jag exakt!

För massa år sedan när jag bodde i Borran simmade jag en del typ ett par gånger i veckan när vi var som flitigast. Tidigt som attan var vi där jag o Eva och tvingade oss ned i den där iskalla bassängen precis när de öppnade på morgonen. Det var ju jättebra på alla sätt, rent fysiskt alltså.
 
Idag kom jag nämligen ihåg varför jag så småningom slutade med det där simmandet. Förutom att det ju är rätt tråkigt att simma fram o tillbaka gång på gång så är badhus dessutom det exakt mest vedervärdiga ställen man kan vistas på,
 
En av få pooler som jag verkligen gillat
 
Alltså, först ska man leta sig dit, ha kommit ihåg att ta med sig massor med prylar och så börjar eländet. Omklädningsrum är verkligen sällan särskilt trivsamma men i badhus är de rent vIdriga! Har man strumpor på sig kan man ge sig fan i att man kliver i en vattenpöl till att börja med. Sedan ska man klä av sig och duscha vilket alltid är svinkallt samt är det omöjligt att få något varmvatten ur kranen (som bara är en knapp på väggen!!). 
 
Det där med simningen får man ju bara stöka över för den är inte heller rolig när man alltid är den som simmar lite för fort för den långsamma banan men för sakta för den snabba och alltså hela tiden simmar på nån. Jag har gjort vad jag rimligen kan för att lära mig crawla men det går bara inte. Eva tvingade mig till en kurs på 10 gånger men till och med simfröken gav upp. Jag får inte över och underkropp att samarbeta och om jag någon gång får det så glömmer jag att andas och dränker mig nästan så jag har gett upp det där nu och simmar alltså inte superfort. 
 
Nåväl, när det där är klart kommer det värsta av allt. Att gå duscha igen. Jag hatar såna där äckliga lokaler med duschar på väggarna som bara spolar vatten en liten stund och man måste trycka en gång till på knappen för att det ska komma lite mer vatten. Jag vill vrida på en kran och få så varmt vatten att jag slipper frysa ihjäl. Jag vill inte heller ha fullt med folk i min omedelbara närhet i en duschsituation. Folk beter sig som djur där. En gång var det en som hyvlade bort oönskat hår från kroppsdelar helt offfentligt och jag fattar inte varför det är så nödvändigt att böja sig framåt med raka, stela ben mitt framför andra människor. Det är hemskt!! Jag begriper inte heller hur man kan gilla att sitta i en bastu i en sådan miljö, man vill ju bara därifrån! 
 
Dags att ta fram den här igen!
 
Sedan ska man ju på med kläder och ut lite blöt i håret vilket ju är snudd på farligt när det är såhär kallt. Jag glömmer alltid hårtork och de som finns på dylika inrättningar är av en modell som knappt blåser alls så det fungerar inte. Dessutom blir jag både hypokondrisk och får patologisk bacillskräck så jag vill inte ens försöka använda något sådant verktyg. Vid det laget har jag nästan blivit galen och börjar titta lite på golven som alltid är fulla med hårstrån, något gammalt hårband och ibland har någon tappat ett plåster... sä äckligt!!
 
Alltså, det där blir för mycket för mig! Det gick bra i Thailand där jag hade en 70-meterspool utanför altandörren men här är det tortyr.
 
Badhus tar verkligen fram de sämsta sidorna?
 
Nu tyckte jag att jag var tvungen att prova en gång inför mitt simtest på söndag, bara för att kolla av om det alls går liksom. Jag blev inte så mycket klokare faktiskt men jag simmade en halvtimma för att se vilka muskler jag får ont i så kan jag träna dem en extra gång innan söndag. Det får bli strategin för det här projektet, nu är det definitivt färdigsimtränat här! 
Visa fler inlägg