Thaiaffärer

Det är inte så att allt är bättre här i Thailand. Inte alls. Det finns ett och annat som är bättre ordnat i Sverige, typ inte så mycket lösdrivande hundar, en viss struktur i trafiken och kanske en aning mindre skräp överallt.

Men, det finns något Thailand har som Sverige inte har och det är deras fantastiska butiker! Det finns butiker av alla slag, oräkneliga små (och stora) inrättningar för alla möjliga behov. Sådana som 7-11 finns i varenda gathörn, precis som i Sverige, Här innehåller dom dock lite annat än hemma, typ sprit och baotzee (osäker stavning där), såna där kinesiska degbollar med nåt jox i, mycket gott, och typ 25 olika sorters mjölk. och lite tvättmedel...

 
Eller alla dessa små dammiga ställen utmed vägarna. De har allt det nödvändigaste som vatten, 20 sorters chips/nötter/snacks av okänt ursprung (typ sjögräs eller torkade räkor), öl, knallröd eller grön Fanta, ägg och lite sprit. Ibland har de lite konserver också samt 10 olika sorters nudlar.
 
Sen, när man ger sig utanför huvudvägen hittar man de mest fantastiska små/stora inrättningar med allt man kan behöva, tex tvättmedel då. Jag har en hang-up på tvättmedel. Det är liksom det jag skulle köpa om det bara fick bli en grej till. Det är verkligen helt oumbärligt? Här har de hela avdelningar i affärerna fulla med fantastiska tvättmedel. Meter efter meter! Säckvis eller i små matskedsstora engångsförpackningar. I ALLA varianter. Starka fina tvättmedel som har massor med kemikalier i sig så att tvätten blir kliniskt ren och luktar tvätteri. Det är himmelriket för en sån som mig. 

 
Peter tappar alltid bort mig i affären men det är lätt att hitta mig för jag är vid tvättmedlen och håller på att bryta ihop för att jag inte kan köpa mer tvättmedel... Alltså, jag kan ju inte det. Jag kan absolut inte köpa flera (inte ens en) säck med starkt, kemiskt tvättmedel som förstör naturen för jag får inte plats med den i min resväska. Annars hade jag gjort det. Och startat ett tvätteri. Det vore det bästa jobb jag kunde ha i hela världen! Tvätta i stora tvättmaskiner med starka medel så att tvätten blir jätteren och luktar jättegott! Shit vad bra det skulle bli!!!
 
 
Sen har vi ju alla plastbutiker... Där finns alla plastföremål man kan tänka sig. Och några till. Den bästa i sitt slag ligger här uppe. Jag åker dit ibland fast jag väldigt sällan behöver något men den är enastående! ALLT finns verkligen där. I bigpack. Idag gjorde vi sista turen dit och köpte tex en hängmatta, 10 pincetter, 12 rullar märktejp i 6 olika färger, några tvättsäckar, ett par plåtkaffekoppar (jag dör för mina plåtkoppar!!!!) en 4-vånings lunchbox i plåt, lite skönhetsprodukter (bla tandkräm) och plastpåsar med gummiband... Det kostade 500 baht, typ 125 kr. Det hade jag inte ens fått EN pincett för hemma... Alltså jag skulle kunna flytta in där ett tag! Helt enastående!
 
För att inte tala om de riktiga asiatiska butikernas avdelningar för hygienprodukter! Oh my Buddha... Det finns hundratals olika hårschampon, duschcremer, deodoranter, tvål till förbannelse och så mycket tandcreme att man blir helt vimsig. Samt lika mycket till som har lite oklart syfte och innehåll men säkert är extremt oumbärligt. Enda haken på de avdelningarna är att man får passa sig sjukt noga så man inte råkar köpa något med whitening i. Asiaterna gillar att ha vitt skinn. Vill man inte det så får man titta noga på och inte köpa något där engelsk text saknas om man inte är duktig på thai för då kan man begår ett misstag. Medlen är effektiva och det syns tydligt vem som använder dem, går inte att smyga!
 
 
Sist skulle jag köpa en tandborste men blev så förvirrad över utbudet att jag inte kunde bestämma mig... De som hade rätt färg var för klena. Eller små. De som var lagom stora hade menlös färg. Eller en tub tandcreme bifogad, och den ville jag inte ha. Eller så var allt rätt men det var 2 st i förpackningen och Peter ville inte ha den andra färgen... Det slutade med att jag lämnade butiken utan tandborste och får nu använda en jag stulit med mig från något hotell nånstans i väntan på den rätta. 

 Aaaahhhh, en hel f-ing. avdelning med puder!!!! Säkert 25 sorter! För exakt alla behov!!!

Well. Jag kommer att sakna mycket här. Mina kollegor såklart som nu börjar försvinna en efter en. Hemskast var när min favoritgranne åkte i natt. Usch! Men hur ska jag kunna klara mig utan mina thaibutiker?? Coop liksom? Nä, det här går inte....
 
 the best!!!
Visa fler inlägg