Lite vardagsspänning

Idag hade jag min tidiga dag på jobbet. Det är väldigt trevligt att sluta halv tre någon gång i veckan och hinna göra något vettigt innan det blir supersent. 
 
Tex kan man ju åka och dyka och idag var det min tur att vara lekledare. Eller ja, vår vanliga utfärdsledare är på semester så jag fick vara vikarie. Det i sig är ju inte någon särskild belastning, det är bara kul men just idag drog det med sig att jag dessutom fick köra dykbussen till den aktuella dykplatsen. Jag kör alltså bil typ 3 ggr/år. Om jag måste alltså. Det beror inte på att jag inte kan för jag kör skitbra, det är bara det att jag tycker det är så krångligt med allt runt omkring. Att man ska hitta rätt pedaler, fatta hur lamporna fungerar, backa fast man aldrig riktigt ser nåt samt det svåraste, att hitta dit man ska. 
 
 
Glömde nog fylla i körjournalen... Tur att jag har en sån defekt så jag kommer ihåg alla konstiga sifferkombinationer, vet exakt vad det stog på mätaren när jag åkte!
 
Jag fick ha lite hjälp att få ur nyckeln men förutom det gick det helt strålande. Dock var jag glad att det var ljust ute för jag fick aldrig till något lyse i instrumentbrädan och inget liv i radion. Mycket märkligt. Men jag var skitglad att jag hittade tillbaka till OT för det är lite svårt med innerstan faktiskt, trots GPS..
 
Well, divemastern (jag) var tydlig med en enda sak: simma inte åt vänster, det är dykförbud där samt farligt för det är båttrafik och elände där. Simma bara till höger!
Det gjorde alla väldigt lydigt. Utom divemastern då som tillsammans med buddyn helt plötsligt träffade på ett väldigt konstigt berg som någon lagt dit. Det har nämligen aldrig varit ett sådant berg i Björkvik förut och verkligen underligt att någon orkat släpa dit det nu mitt i sommaren. Tillslut enades vi om att gå upp och kolla vart vi var, vi hade orienterat väldigt noga så borde vara exakt vid uppstigningsplatsen. 
 
Det var vi inte, vi var i småbåtshamnen, eller kanske en liten bit ut, typ i farleden nästan där man inte alls ska dyka. Det var ingen båt där just då så det gjorde ju inte så mycket men för att öka på spänningen upptäckte jag just då att en ventil ramlat av min bcd. Den var där strax innan men helt plötsligt var den borta bara. 
 
Om man inte har en sådan ventil så åker all luft ur. Om man inte har någon luft i bcd'n så sjunker man. Det är lite jobbigt när man ska ytsimma lite snabbt från ett ställe man inte ska vara... Det var tur för mig att jag hade torrdräkt som går att fylla med luft. Och en snäll buddy som kunde bogsera sin stackars halvdränkta parkamrat in till land. Alltså, ibland tänker jag att det kanske vore lämpligare med något slags handarbete eller nåt annat stillsamt intresse... Fast nä, det är mycket roligare med dykning!
 
Alla lyckligt uppe och på strålande humör efter dagens bad
 
Nu är det bara en arbetsdag kvar den här veckan. Jag har lyckats klara av det mesta som förväntas tror jag. Till och med larma på när jag råkat bli sist kvar vilket varit min stora fasa. En dag till borde jag klara utan missöden!
 
 
Visa fler inlägg