Thaikrönika 2016

Se där ja, ett helt år har gått. Igen. Lika snabbt som vanligt och jag har precis som vanligt inte hunnit göra ett enda dugg... Det är väl lika bra att göra en snabb tillbakablick och se om det stämmer...
 
Januari.
I januari var vi kvar i Thailand och hade det väl egentligen hur bra som helst. Vi firade nyår på Koh Tao och sedan åkte vi till Phuket och träffade Shitkid. Vi var ute med en liveaboard och dök på Similan och Surin islands och jag dök lite med Shitkid runt Phuket också. Liveaboarden får vi återse om drygt en månad vilket ska bli riktigt trevligt! 
 
Lite häng med Shitkid i Phuket. För övrigt den enda anledningen att åka till just Phuket.
 
Februari.
 
Vi åkte hem från Thailand och gjorde det enda rätta. Jobbade ett par veckor och drog till London. Shitkid var hemma på semester så hon och jag möttes på Heathrow, shoppade som dårar i två dagar och tills Peter och Daniel dök upp och vi fick övergå till att leka turistguider i stället. Fantastiskt trevlig resa faktiskt!
 
Inte bara förfall, daglig morgonjogg är obligatoriskt!
 
Mars.
 
Jag började jobba lite försiktigt. Provade att jobba för ett bemanningsföretag och höll ut i tre månader innan jag var utless på att åka pendeltåg och återgick till min vanliga rutin i stället.
Vi sålde vår lägenhet helt oplanerat och insåg att vi visserligen gjort en sjukt bra affär men skulle bli bostadslösa inom kort... 
Och jag bestämde mig för att det var dags att ta steget till pro och började divemasterkursen med mer skräck än jag någonsin påbörjat en kurs.
 
Bassängövningar i massor. Plus alla andra övningar..
 
April.
 
Hemlösheten lockade inte så vi köpte en ny bostad lika hastigt som den gamla såldes. Infyttning dock först om några månader... 
Jag gick gasblederkurs mitt i divemasterslitet och lärde mig hantera alla möjliga sorters andningsgaser och hur man plockar isär och ihop kranar, tvättar flaskor och allt vad det var. Huh så svårt. 
 
Månaden avslutades med att lämna vår gamla bostad och släpa med alla prylar
 
Maj.
 
Vi flyttade in i den tillfälliga bostaden som visade sig visserligen vara lite fallfärdig men vansinnigt trevlig. Nästan synd att flytta därifrån. 
Vi dök säkert något men mest slet jag med min kurs. Och blev till slut Divemaster. Vilken otrolig lycka!
Jag återhämtade mig med en vansinnigt trevlig helg i Köpenhamn med två av mina söta Thaikollegor. Synd att alla bor så långt bort!
 
 
 
Juni
 
Det är ju synd att missa en utmaning när man får den så det var lika bra att hoppa på nästa dykkurs. Och jag blev Assistant Instructor! My God, jag som inte kan dyka!
Fast jag fick dyka ändå, vi åkte till Norge en långweekend och dök på massor med spännande vrak. Sjukt bra förutom att jag fick en elak öroniflammation som höll på att ta kål på mig. 
 
 
Jag vågar inte åka RIB-båt heller, fast gjorde det ändå...
 
Juli
 
Vi flyttade äntligen in i vår nya fina bostad. Den är oslagbar! Sedan passade Peter på att fylla år, 50 faktiskt. Då är det ju lämpligt att ha lite party och gå på Gröna Lund. Det var nog 20 år sedan sist och möjligen lämpligt att vänta ungefär lika länge till nästa gång...
 
Alltså fyfan..
 
Augusti
 
Vi åkte och vilade upp oss lite i Grekland. Den bästa ön genom tiderna visade sig faktiskt vara Karpatos. Givetvis dök vi lite även där även om det inte finns något speciellt att se så är det ju nästan ett måste. En trevlig weekend hos bästa Maria och Mats i Furudal fick vi också tid till. 
 
Det blir väl knappast bättre än så här!
 
September
 
September är alltid trevligt. Då fyller jag år. Den här gången firade vi genom att åka till Jämtland och fjällvandra i några dagar. Därefter lugnade jag ner mig med jobb någon vecka och därefter tvingade jag med Shitkid på en dykresa till Gozo. Bra dykning men Shitkid var nog gladast när det var färdigdykt.
 
Hon som hatar att dyka men gör det ändå... 
De duktiga pojkarna sprang lopp och vi upptäckte en oanad talang
 
Oktober
 
Tråkmånad förutom att jag fick besök av min bästa skånska som tillbringade en weekend i storstan. Äntligen fick jag se Volbeat live vilket också piggade upp tillvaron lite. En annan höjdpunkt var att vi en strålande dag fick återse Dalarövraket. Bästa undervattensmuseet i Sverige tror jag. 
 
Vad spelar det för roll med en läckande handske när man får dyka här!
 
November
 
November var mest väntan på att få åka till Thailand igen. Vi fick säga adjö till en efter en och åkte till Borran och Varberg för att träffa homeisarna. 
Vi dök en del fast det var snö och issörja och avslutade med ett kolmörkt dyk med tillhörande dräktläckage och regulatorfrysning. På topp med andra ord. 
 
Dyker man på helgerna är det åtminstonde dagsljus. Alltid nåt att glädja sig över!
 
December
 
Nu är december slut. Största delen av månaden har jag ägnat åt att äta kyckling och ris, sola,läsa dykteori samt träna som en dåre. Nu är jag så förberedd jag rimligen kan bli på att åka till Koh Tao och ägna mig åt det jag tycker är lämpligt i ett sådant här land. Fast egentligen vet jag inte hur mycket jag kommer att få dyka, jag ska ju gå på kurs...
 
 
Det var väl det hela... Vi ses nästa år!
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg