Nytt jobb

Idag var det dags att återvända till någon slags normal tillvaro. i ett svagt ögonblick lät jag mig timanställas på två ställen varav en vårdcentral i närheten av mitt hem. Det var nog en bra ide, insåg att det tog 11 minuter med tvärbanan samt promenad kanske 5 minuter och i Stockholm är det mycket nära att ha en kvart till jobbet. Ev tar det ännu kortare tid att cykla men det ska jag vänta med tills det slutat regna och någon pumpat min cykel... Jag ska springa varannan dag tänkte jag men ska vänta ett par dagar bara så att jag inte blir idiotförklarad redan första veckan, fast det är faktiskt så nära att det borde anses normalt. Jag förstår faktiskt dem som tyckte att jag hade något fel som sprang från Huddinge varenda torsdag, det var vidrigt!
 
Well, jag har jobbat en del på vårdcentral tidigare. Same same kan man tro. Vissa likheter är det såklart men typ 35 nya namn är besvärligt. Nytt telefonsystem är inte lika besvärligt. Stora nya lokaler är skitbesvärligt. Sedan ska man hålla reda på alla doktorer och deras mystiska egenheter,tex att nån har strl 7,5 på sina sterila handskar, att nån inte vill ha korta bokningar (vafan, det tar väl inte 30 min att glo på ett födelsemärke??), att nån bara jobbar i hemsjukvården (vem f-n var det nu igen?) och att nån anses lite klen (kommer inte ihåg vem där heller...).
 
Eftersom det regnar och jag blir utmattad av att arbeta är det synd om mig så det blev inte någon springtur idag. Jag ägnar mig åt min kostrådgivningskurs i stället. Det är också lite besvärligt, eftersom jag helst vill slöa, titta på Paradise Hotel samt äta raffinerade, konstgjorda saker typ glass. Eller Nutella. Men det kan man ju inte göra när man ska föreställa hälsosam...
 
 Jag försöker med en kompromiss, magazine istället för sunk-dokusåpa. Ingen glass, ingen Nutella...
 
Jag insåg idag att jag måste ha skickat min gamla namnskylt på tvätteriet. Den existerar inte här hemma längre så jag behöver en ny. Väldigt lämpligt hade jag fått ett mail från Skyltmax just idag så nu ska jag få en ny fin rosa skylt och slipper arbeta inkognito. 
 
Alltså, jag måste nog prata med min man om vår inredning...
 
Visa fler inlägg